Banánovo-čokoládové muffiny45

Banánovo-čokoládové muffiny

Suroviny

  • 125 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 3 stredne veľké banány
  • 250 g hladkej múky
  • štipku soli
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 100 g jemne horkej čokolády

Náročnosť receptu

stredne náročný

75%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Maslo vymiešame do peny, vajce, cukor a rozmačkané banány pridáme do vyšľahaného masla. Múku, soľ, prášok do pečiva zamiešame spolu s nahrubo posekanou alebo postrúhanou čokoládou a vmiešame do pripravenej zmesi. Cesto plníme do 3/4 formičiek a pečieme pri 180 °C asi 25-30 minút. Upečené, vychladnuté ozdobíme čokoládovou polevou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mandle sa rýchlo olúpu, keď ich sparíme vriacou vodou a následne prelejeme studenou.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa