Banánové rizoto s rybou45

Banánové rizoto s rybou

Suroviny

  • 400 g rybieho filé
  • olej
  • 150 g ryže
  • soľ
  • celé korenie
  • 1 klinček
  • pohár bieleho jogurtu
  • 1 malá konzerva ananásu
  • 2 banány
  • citrónová šťava
  • kapary.

Náročnosť receptu

jednoduchý

76%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rybie filé osolíme, opečieme na panvici na rozohriatom oleji, vyberieme a nakrájame na kocky. Ryžu prepláchneme horúcou vodou, dáme do hrnca a zalejeme asi pol litrom vody, ktorú osolíme, pridáme korenie a klinček a uvaríme. Do hotovej ryže vmiešame jogurt, na kocky nakrájané filé, pokrájaný ananás a ošúpaný na plátky pokrájaný banán. Prihodíme kapary. Podľa chuti osolíme a pokvapkáme trochou citrónovej šťavy.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom
  • Bielky vyšľaháte na tuho so štipkou soli alebo citrónovej šťavy.
  • Aby sa cesto nelepilo, potrite panvicu pred pečením palaciniek rozkrojeným surovým zemiakom.
  • Syr vraj pri vyprážaní nevytečie, ak ho vopred vložíte na chvíľu do chladničky.
  • Aby sa olej pri smažení väčšieho množstva jedla stále nepripaľoval a vy ste ho nemuseli meniť, rozkrojte pozdĺž jednu stredne veľkú očistenú mrkvu, vložte do rozpáleného oleja a nechajte ju tam po celú dobu smaženia.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa