Banánová vianočná roláda45

Banánová vianočná roláda

Suroviny

  • 6 vajec
  • 6 lyžíc práškového cukru
  • 5 lyžíc polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • Krém:
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice kryštál. cukru
  • 2-3 lyžice mletých orechov
  • 1 lyžica kakaa
  • 120 g masla
  • čokoládová poleva

Náročnosť receptu

stredne náročný

67%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Žĺtky vymiešame s cukrom, múkou a práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý zľahka zamiešame do žĺtkovej zmesi. Pečieme na mastnom papieri asi 8 minút. Upečené vyklopíme na vlhkú utierku, zrolujeme a necháme vychladnúť. Vo vodnom kúpeli vyšľaháme vajcia, cukor, orechy a kakao. Po vychladnutí vmiešame maslo. Vychladnutú roládu rozvinieme, potrieme krémom, poukladáme banány a zrolujeme. Vrch polejeme čokoládovou polevou, ľubovoľne ozdobíme.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa