Baletka15

Baletka

Suroviny

  • 3 cl vodky
  • 1,5 cl likéru z čiernych ríbezlí
  • 1,5 dl citrónovej šťavy
  • 1,5 cl limetkovej šťavy

Náročnosť receptu

jednoduchý

22%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Odkiaľ prišiel koktail k svojmu menu? Nevieme to naisto, ale tušíme, že to bude mať niečo dočinenia s tanečnými piruetami, aké máme tendenciu robiť po troch - štyroch pohároch tohto sladkého moku.

Ako na to? Všetky prísady spolu dobre pretrepte v šejkri a po preliatí do koktailového pohára ozdobte čerešničkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Aj prasknuté vajíčko sa dá uvariť. Vložte ho na sitko a držíme nad parou. Po niekoľkých minútach bielok spevnie a vajcia dovaríme ponorené vo vode.
  • Zrazené mlieko použijeme na prípravu omeliet a lievancov, budú kyprejšie a jemnejšie.
  • Vajcia na tvrdo varíme 8 až 10 minút, na hniličku 4 až 5 minút, na mäkko 2,5 až 3 minúty. Čas varenia počítame od chvíle, keď voda začne vrieť
  • Zelenú petržlenovú vňať uchovajte tak, že ju nadrobno posekáte, vložíte do pohára a premiešate so soľou v pomere 1:4
  • Tvrdý syr sa nevysuší, ak ho zabalíte do čistej bavlnenej handričky namočenej v pive. Vložte do vzduchotesnej nádoby a môžete ho uschovať až do 2 týždňov v chladničke.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa