Baklažánové špagety45

Baklažánové špagety

Suroviny

  • 500 g špagiet
  • 1 baklažán
  • soľ
  • olivový olej
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • bazalka
  • 1 konzerva lúpaných paradajok
  • olivy

Náročnosť receptu

stredne náročný

73%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Baklažán umyjeme, osušíme, nakrájame a posypeme soľou. Počkáme 15 minút, aby sa vypustila šťava, utrieme a opražíme na olivovom oleji. Uvaríme špagety. K baklažánu pridáme cibuľu, nakrájané olivy, pretlačený cesnak a paradajky, pomiešame, povaríme, ochutíme korením a bazalkou, primiešame k špagetám a podávame.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Nakrájané banány nesčernejú ak ich pokvapkáte citrónovou alebo ananásovou šťavou.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Ak potrieme nôž, s ktorým chceme krájať cibuľu, soľou, nebude zapáchať.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa