Baklažánové balíčky z grilu45

Baklažánové balíčky z grilu

Suroviny

  • 2 baklažány
  • 200 g mozzarelly
  • 2 paradajky
  • listy bazalky (aj na ozdobu)
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • vlašské orechy na ozdobu
  • Na pyré: 2 červené papriky
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 malá cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 krajec bieleho chleba bez kôrky
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

96%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Baklažány umyte, osušte a odstráňte z nich stopky. Nožom ich nakrájajte po dĺžke na tenké plátky. Potrebujete 16 plátkov. V hrnci nechajte zovrieť osolenú vodu a plátky baklažánu v nej 2 minúty povarte. Vodu zlejte a plátky osušte. Mozzarellu nakrájajte na 8 plátkov a každú paradajku tiež na 8 plátkov (okrem prvého a posledného).

Vezmite 2 plátky baklažánu a položte ich krížom cez seba. Do stredu položte plátok paradajky, osoľte a okoreňte. Pridajte lístok bazalky a plátok mozzarelly. Znovu dajte lístok bazalky a paradajku. Osoľte a okoreňte. Konce baklažánov preložte cez plnku, aby vznikol úhľadný balíček. Rovnakým spôsobom urobte ďalších sedem balíčkov. Odložte ich asi na 20 minút do chladničky. Pripravte paprikové pyré: Papriky prekrojte na polovice, zbavte ich stopky a semiačok, potrite olejom a grilujte šupkou dole, kým nezačne černieť. Cibuľu aj so šupkou grilujte, kým nezhnedne. Občas otočte.

Papriku aj cibuľu nechajte mierne vychladnúť a ošúpte ich. Dajte do mixéra, pridajte ošúpaný cesnak, chlieb nakrájaný na kocky a olej. Rozmixujte do hladka.
8.Balíčky potrite olejom a grilujte asi 10 minút. Raz otočte. Podávajte horúce posypané vlašskými orechmi a bazalkou s paprikovým pyré.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa