Baked Almonds 198315

Baked Almonds 1983

Suroviny

  • 3 cl Amaretta
  • 3 cl kakaového likéru
  • 5 cl sladkej smotany
  • koktailová čerešňa
  • kiwi

Náročnosť receptu

jednoduchý

39%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Šejker do polovice naplníme ľadom a vyfrapujeme, zlejeme prebytočnú vodu, pridáme suroviny a scedíme do vyfrapovaného pohára. Zdobíme rezom kiwi a koktialovou čerešňou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zápražku (horúcu) zalievame vždy studenou vodou alebo mliekom aby nezhrudkovatela. Tuk na zápražku najprv dobre zohrejeme, až potom pridáme múku. Inak sa múka zle praží a hmota sa ťažko mieša.
  • Aby sa olej pri smažení väčšieho množstva jedla stále nepripaľoval a vy ste ho nemuseli meniť, rozkrojte pozdĺž jednu stredne veľkú očistenú mrkvu, vložte do rozpáleného oleja a nechajte ju tam po celú dobu smaženia.
  • Múku na zahustenie pokrmov trochu prisoľte, nebudú sa vytvárať hrudky.
  • Soľ v soľničke nevlhne, keď do nej pridáme niekoľko zrniek ryže alebo hrachu, ktoré nasajú vlhkosť.
  • Vajcia pri varení neprasknú, keď ich na tupom konci prepichneme tenkou ihlou. Alebo pridajte do vody trochu octu. Ak na niektorom vajíčku škrupina praskne jeho obsah nevytečie.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa