Bábovky s vaječným likérom45

Bábovky s vaječným likérom

Suroviny

  • 150 g polohrubej múky
  • 125 g Solamylu
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 250 g práškového cukru
  • 200 ml oleja
  • 250 ml vaječného likéru
  • 5 vajec
  • citrónová poleva
  • gélová farba
  • farebné cukrové perličky

Náročnosť receptu

jednoduchý

85%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Celé vajcia vyšľaháme s práškovým cukrom. Po lyžiciach pridávame polohrubú múku s kypriacim práškom a so Solamylom. Prilejeme olej, vaječný likér a spolu zamiešame. Cestom naplníme menšie vymastené, múkou vysypané bábovkové formičky a upečieme vo vyhriatej rúre. Po vychladnutí vyklopíme a ozdobíme zafarbenou polevou a cukrovými perličkami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Na krájanie alebo strúhanie zeleniny alebo zemiakov používajte nehrdzavejúce nože a strúhadlá, železo rozrušuje vitamín C.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
  • Ak pri pečení nevyužijeme všetky žĺtka, v nádobke ich zalejeme olejom a dáme zamraziť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa