Bábovka s malinami45

Bábovka s malinami

Suroviny

  • 250 g malín
  • 350 g polohrubej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 5 vajec
  • 180 g práškového cukru
  • 160 g masla
  • 150 ml smotany na varenie
  • 150 g pomletých mandlí

Náročnosť receptu

jednoduchý

99%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Žĺtky vymiešame s maslom a s práškovým cukrom. Prilejeme smotanu na varenie, pridáme múku s kypriacim práškom a pomleté mandle. Vmiešame dotuha vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a pridáme maliny. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej formy. V rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia upečieme.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Ak potrebujete rýchlo očistiť veľké množstvo cesnaku, namočte ho pred ošúpaním na chvíľu do horúcej vody.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa