Avokádová nátierka s koriandrom a čili15

Avokádová nátierka s koriandrom a čili

Suroviny

  • 3 zrelé avokáda
  • šťava z 1 limety
  • 2 šalotky
  • 1-2 čili papričky
  • za hrsť lístkov koriandra
  • 150 ml extra panenského olivového oleja
  • morská soľ
  • mleté farebné korenie
  • klíčky ďateliny na ozdobenie
  • bagety na podávanie

Náročnosť receptu

jednoduchý

100%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Avokádo rozrežte, vyberte kôstku a vydlabte dužinu. Pokvapkajte ju limetovou šťavou a roztlačte vidličkou. Dužinu preložte do mixéra spolu s očistenými šalotkami, čili papričkami bez semienok a koriandrovou vňaťou. Prilejte olej a rozmixujte dohladka. Do nátierky nakvapkajte šťavu z limety, ochuťte soľou, korením a premiešajte. Natreté rezy bagety ozdobte klíčkami ďateliny.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Údené a presolené ryby stratia slanosť, ak ich necháme hodinu stáť v mlieku a potom umyjeme.
  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa