Apricamp15

Apricamp

Suroviny

  • 3 cl campari
  • 3 cl likéru Apricot brandy
  • pomarančová šťava
  • pomarančová kôra na ozdobenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

39%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Campari, Apricot brandy a ľad premiešame v miešacom pohári, precedíme do veľkého baňatého pohára, dolejeme pomarančovou šťavou a ozdobíme pomarančovou kôrou. Namiesto pomarančovej šťavy môžeme použiť aj šumivé víno.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vajcia pred uskladnením neumývame, ale len zľahka utierame. Vajcia sú totiž chránené jemnou vrstvou, ktorá zabraňuje vnikaniu infekcií.
  • Aby sa cesto nelepilo, potrite panvicu pred pečením palaciniek rozkrojeným surovým zemiakom.
  • Olej vraj pri vyprážaní nestmavne, ak do panvice vložíte tri-štyri špáradlá.
  • Zápražku (horúcu) zalievame vždy studenou vodou alebo mliekom aby nezhrudkovatela. Tuk na zápražku najprv dobre zohrejeme, až potom pridáme múku. Inak sa múka zle praží a hmota sa ťažko mieša.
  • Tvrdý syr sa nevysuší, ak ho zabalíte do čistej bavlnenej handričky namočenej v pive. Vložte do vzduchotesnej nádoby a môžete ho uschovať až do 2 týždňov v chladničke.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa