Anízky45

Anízky

Suroviny

  • 80 g práškového cukru
  • 1 vajce
  • 80 g hladkej múky
  • 1 lyžička potlčeného anízu
  • hrozienka a orechy na ozdobenie

Náročnosť receptu

stredne náročný

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 5


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cukor s vajcom vymiešame, pridáme múku, aníz a premiešame. Z cesta kladieme lyžičkou kôpky na vymastený a vysypaný plech, ozdobíme ich hrozienkami a štvrťkami orechov a necháme stáť pri izbovej teplote 24 hodín. Pečieme vo vyhriatej rúre 5 - 7 minút.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Na krájanie alebo strúhanie zeleniny alebo zemiakov používajte nehrdzavejúce nože a strúhadlá, železo rozrušuje vitamín C.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
  • Ak pri pečení nevyužijeme všetky žĺtka, v nádobke ich zalejeme olejom a dáme zamraziť.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa