Amaretto Choco Cream15

Amaretto Choco Cream

Suroviny

  • 3 cl Amaretta
  • 3 cl kahlúy
  • 3 cl čokoládového sirupu
  • 2 kopčeky vanilkovej zmrzliny
  • šľahačka na ozdobenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

76%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Všetky suroviny okrem šľahačky spracujeme v mixéri. Prelejeme do pohára a ozdobíme šľahačkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Vajcia pred uskladnením neumývame, ale len zľahka utierame. Vajcia sú totiž chránené jemnou vrstvou, ktorá zabraňuje vnikaniu infekcií.
  • Aby sa cesto nelepilo, potrite panvicu pred pečením palaciniek rozkrojeným surovým zemiakom.
  • Olej vraj pri vyprážaní nestmavne, ak do panvice vložíte tri-štyri špáradlá.
  • Zápražku (horúcu) zalievame vždy studenou vodou alebo mliekom aby nezhrudkovatela. Tuk na zápražku najprv dobre zohrejeme, až potom pridáme múku. Inak sa múka zle praží a hmota sa ťažko mieša.
  • Tvrdý syr sa nevysuší, ak ho zabalíte do čistej bavlnenej handričky namočenej v pive. Vložte do vzduchotesnej nádoby a môžete ho uschovať až do 2 týždňov v chladničke.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa